InfosessiesINFOSESSIES 

Vrije tijd en ASS - webinar 6 juli 20u30


WEBINAR 6 juli 2020


Doelgroep: ouders van kinderen met ASS of kinderen die moeilijk te motiveren zijn tot spelen. 

Kostprijs: €15  


Veel kinderen met ASS hebben het vaak moeilijk om hun vrije tijd zelfstandig in te delen. Het kost ouders en/of leerkrachten op hun beurt dikwijls erg veel moeite om hen aan het spelen te krijgen (en houden) en niet weinig hoor je dan verhalen van kinderen met autisme, die thuis niet meer van achter hun schermpjes te slaan zijn.
Tijdens dit infomoment kom je te weten hoe dat komt én welke tips je kan toepassen om jouw kind wat meer tot zelfstandig spelen te motiveren. Er wordt tevens ruimte gelaten voor vragen om dieper in te gaan op persoonlijke situaties.

Inschrijven kan TOT VRIJDAG 3 JULI door te mailen naar: info@atlass.be en het bedrag van €15 over te schrijven op BE61 7360 5738 0517 met vermelding van 'je naam + webinar 6 juli'.

Eerste hulp bij autisme - webinar 20 juli 20u0

Locatie: bij je thuis van achter de pc


Doelgroep: ouders + hulpverleners van personen met ASS


Kom tijdens deze infosessie te weten wat je als omgeving kan betekenen voor een persoon met ASS. We gaan dieper in op wat deze diagnose precies inhoudt, bieden praktische tips en geven antwoord op de vraag waar je met specifieke problemen terecht kan. 


Inschrijven kan door te mailen naar info@atlass.be + het inschrijvingsgeld (€15) over te schrijven op BE61 7360 5738 0517 met vermelding van 'webinar 20 juli + je naam'.


Kan je deze dag niet, maar ben je toch geïnteresseerd, dan kan je je gewoon inschrijven en ontvang je de dag nadien een link naar de opname in je mailbox. 

Sensorische verwerking - webinar

nieuwe datum volgt

Locatie: vanuit de 'luie zetel' bij je thuis. 


Doelgroep: (familieleden/hulpverleners van) personen met ASS, HSP, ADHD of een andere prikkelverwerkingsstoornis 

Kostprijs: €15


Mensen met ASS, HSP, ADHD... ervaren de wereld doorgaans een beetje anders dan anderen. Dat heeft te maken met een anders werkende prikkelverwerking in hun brein. Dit zorgt vaak voor kleine en minder kleine problemen. Denk maar aan kinderen, die zich niet willen laten verzorgen (nagels of haar laten knippen), eetproblemen, personen die moeite hebben bij het aantrekken van bepaalde kleding (kriebelende etiketjes, vervelende stoffen, naden in sokken...)... Tijdens deze infosessie kom je niet alleen te weten hoe die prikkelverwerking precies loopt, maar krijg je ook enkele hulpmiddelen aangereikt, die het dagelijks leven kunnen verlichten. 


Inschrijven kan door te mailen naar: info@atlass.be en het bedrag van €15 over te schrijv op BE61 7360 5738 0517 met vermelding van 'je naam + webinar'.

ASS en eetproblematiek - nieuwe datum volgt

Locatie: vanuit de 'luie zetel' bij je thuis. 


Doelgroep: ouders van kinderen met ASS of kinderen met eetproblemen (selectieve eters of te weinig eten).

Kostprijs: €15 


Veel kinderen met autisme houden er wat aparte eetgewoonten op na. Zo eten sommigen veel te weinig, anderen te veel en nog anderen eten erg selectief (bijv. enkel beige of wit gekleurd voedsel). Dit leidt vaak tot gevoelens van stress en onmacht bij ouders. Tijdens dit webinar leer je alles over de mogelijke oorzaken en krijg je een bom aan tips en ideeën. Daarnaast komen ook nog 3 specifieke methodieken aan bod om je meteen op weg te helpen.

Inschrijven kan door te mailen naar: info@atlass.be en het bedrag van €15 te storten op BE61 7360 5738 0517 met vermelding van 'je naam + '.