Infosessies

INFOSESSIES 

WEBINAR: ASS in de klas - 14 oktober 19u30

DOELGROEP: leerkrachten van het (regulier) lager en kleuteronderwijs 


WANNEER? 14 oktober om 19u30


WAAR? vanuit je eigen zetel 


KOSTPRIJS? €20


Wat kan je als leerkracht doen voor je leerling met ASS in de klas?
- Hoe pik je signalen op bij leerlingen, die mogelijk ASS hebben en wat doe je hier best mee?
- Wat houdt ASS precies in? En hoe maak ik het onderscheid tussen gedrag vanuit deze problematiek en gedrag dat eerder karaktergebonden is?
- Hoe kan ik mijn klas wat autivriendelijker maken?
-...

Het antwoord op al deze vragen, kom je te weten in ons webinar rond 'ASS in de klas'. Na de infosessie heb je eveneens de mogelijkheden tot het stellen van vragen via onze chatbox (je hoeft zelf niet te praten of in beeld te komen). 
Kijk je liever op een ander moment? Dat is eveneens mogelijk, aangezien je een dag na het webinar de link ontvangt van de opname van dit webinar.


Inschrijven kan door het webinar 'aan te kopen' in onze webwinkel. Een dag van tevoren ontvang je dan de link waarlangs je kan deelnemen.

Ontvang je graag een betalingsbewijs, factuur of aanwezigheidsattest voor je werkgever? Dan kan je deze aanvragen via: info@atlass.be.Eerste hulp bij autisme - opname webinar te koop in onze webwinkel 

Locatie: bij je thuis van achter de pc


Doelgroep: ouders + hulpverleners van personen met ASS


Kom tijdens deze infosessie te weten wat je als omgeving kan betekenen voor een persoon met ASS. We gaan dieper in op wat deze diagnose precies inhoudt, bieden praktische tips en geven antwoord op de vraag waar je met specifieke problemen terecht kan. 


Kan je deze dag niet, maar ben je toch geïnteresseerd, dan kan je je gewoon inschrijven en ontvang je de dag nadien een link naar de opname in je mailbox. 

Sensorische verwerking - 28 oktober 19u30

Locatie: vanuit de 'luie zetel' bij je thuis. 


Doelgroep: (familieleden/hulpverleners van) personen met ASS, HSP, ADHD of een andere prikkelverwerkingsstoornis 

Kostprijs: €15


Mensen met ASS, HSP, ADHD... ervaren de wereld doorgaans een beetje anders dan anderen. Dat heeft te maken met een anders werkende prikkelverwerking in hun brein. Dit zorgt vaak voor kleine en minder kleine problemen. Denk maar aan kinderen, die zich niet willen laten verzorgen (nagels of haar laten knippen), eetproblemen, personen die moeite hebben bij het aantrekken van bepaalde kleding (kriebelende etiketjes, vervelende stoffen, naden in sokken...)... Tijdens deze infosessie kom je niet alleen te weten hoe die prikkelverwerking precies loopt, maar krijg je ook enkele hulpmiddelen aangereikt, die het dagelijks leven kunnen verlichten. 


Inschrijven kan langs onze webwinkel. 

ASS en eetproblematiek - opname webinar te koop in onze webwinkel 

Locatie: vanuit de 'luie zetel' bij je thuis. 


Doelgroep: ouders van kinderen met ASS of kinderen met eetproblemen (selectieve eters of te weinig eten).

Kostprijs: €15 


Veel kinderen met autisme houden er wat aparte eetgewoonten op na. Zo eten sommigen veel te weinig, anderen te veel en nog anderen eten erg selectief (bijv. enkel beige of wit gekleurd voedsel). Dit leidt vaak tot gevoelens van stress en onmacht bij ouders. Tijdens dit webinar leer je alles over de mogelijke oorzaken en krijg je een bom aan tips en ideeën. Daarnaast komen ook nog 3 specifieke methodieken aan bod om je meteen op weg te helpen.


Webinar ASS en leerproblemen - opname webinar te koop in onze webwinkel 

Locatie: vanuit de 'luie zetel' bij je thuis. 

Doelgroep: ouders en leerkrachten van kinderen met ASS en leerproblemen .

Kostprijs: €15 


Uit onderzoek blijkt dat veel kinderen met autisme ook te kampen krijgen met leerproblemen. Tijdens dit webinar krijg je van logopediste Jolanke De Graeve tips over wat je zelf als ouder of als leerkracht in de klas kan doen om kinderen daarbij te helpen. Daarnaast geeft autismecoach Maïté Van Den Bossche enkele adviezen over hoe je bijv. huiswerk het beste kan plannen/organiseren.
Na het webinar nemen we de tijd om individuele vragen te beantwoorden.
Uitgesteld kijken, is zeker ook mogelijk, aangezien je de dag nadien een link ontvangt met daarin de opname.


Webinar Executieve Functies - 1 oktober 2020 om 20u

Locatie: vanuit je 'luie zetel' thuis

Doelgroep: ouders en hulpverleners van kinderen met ASS en/of ADHD

Kostprijs: €15


Over mensen met ADHD en/of ASS wordt weleens gezegd dat ze moeilijkheden kunnen ervaren met hun 'executieve functies'. Maar wat zijn die functies precies? Wist je dat er veel meer vaardigheden nodig zijn dan plannen, organiseren en reflecteren alleen om een opdracht tot een goed einde te brengen? Waar kan het dan zoal fout lopen én (belangrijker nog) welke tips kan je toepassen om het jezelf makkelijker te maken als je hier problemen bij ervaart? Onze autisme/ADHD coach Kelly Hooge gaat samen met autismecoach Maïté Van Den Bossche tijdens dit webinar dieper in op deze materie.
Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info@atlass.be en het inschrijvingsgeld (€15) over te schrijven op BE61 7360 5738 0517 met vermelding van je naam + webinar 1 oktober.
Hopelijk tot dan!

Webinar ASS en agressief gedrag- opname webinar te koop in onze webwinkel 


Locatie: vanuit je 'luie zetel' thuis

Doelgroep: ouders en hulpverleners/leerkrachten van kinderen met ASS en/of ADHD

Kostprijs: €15


Sommige kinderen met autisme vertonen geregeld agressief gedrag (verbaal, fysiek, naar zichzelf of naar anderen). Dit maakt ouders vaak bezorgd, gestresseerd, machteloos en zelfs radeloos. Tijdens dit webinar kom je te weten welke mogelijke oorzaken er achter agressief gedrag bij personen met ASS kunnen schuilen en hoe we daar dan het beste mee kunnen omgaan. Er wordt tevens ruimte gelaten voor het stellen van vragen aan het einde van het webinar.

Uitgesteld kijken is eveneens mogelijk, aangezien je een dag na het webinar de opname in je maibox ontvangt.