Faalangsttraining

FAALANGSTTRAINING


Herken jij dit?

  • Jij ligt er als ouder wakker van. Je vraagt je af wat je nog kan doen om je kind te helpen. Je ziet dat je kind niet lekker in zijn vel zit en je weet niet meer wat je nog kan doen. Je voelt je machteloos, verdrietig en schuldig tegelijk. Wat zou er toch aan de hand zijn? Waarom kan je kind niet genieten, heeft hij weinig energie en legt hij de lat zo hoog voor zichzelf?

  • Intuïtief voel jij dat het anders moet. Je weet niet meer hoe je hem moet helpen. Je hebt al van alles geprobeerd. Boeken gelezen, tips toegepast. Je bent zelf als een keer naar de dokter geweest. Die zegt; ‘Niks aan de hand’. Jij ziet het niet beter gaan, sterker nog het wordt alleen maar erger.

  • Niemand die jou echt lijkt te begrijpen. Overal waar jij je gevoel neerlegt wordt het net zo makkelijk weer van tafel geschoven. Er is toch niks aan de hand, je moet er gewoon niet zo bovenop zitten.
  • Thuis kan iedereen merken hoe je kind het gehad heeft op school. De spanning is om te snijden. Je ziet je kind ongelukkig, dit kan je behoorlijk raken. Je loopt op je tenen om het gezellig en rustig te houden in huis.

 

 

Zie je dit terug in je kind?


  • Je kind ploft thuis op de bank, trekt zich graag terug achter een scherm of een boek. Om het minste of geringste barst hij in tranen uit of ontploft volledig.
  • Fouten probeert hij te verbergen, twijfelt bij iedere keuze en wacht op de mening van andere. De leerkracht verlangt dat hij vragen stelt, dit doet hij niet en al helemaal niet klassikaal.

  • Je ziet dat je kind het graag goed wil doen, zich aanpast aan andere en vatbaar is om gepest te worden.

  • Ieder gesprek op school krijg je van de juf te horen dat het een ideaal kind is. Resultaten lijken langzaam achteruit te gaan. Sprake van een leerprobleem is er nog niet. Je denkt zelf dat er meer in zit dan dat er nu uit komt. Je vraagt je af of je kind wel ‘echt gezien’ wordt.

 


Hoe moet het nu verder?

Jouw kind zal steeds banger worden om fouten te maken, schoolresultaten blijven afnemen. Met als gevolg, je kind voelt zich anders dan de rest en denkt dat hij dom is. Hij krijgt het gevoel dat hij er niet meer bij hoort. Dit zorgt ervoor dat je kind zich steeds verder terug trekt zich eenzaam voelt en de somberheid toeneemt. Langzaam voel je je lieve, gezellige en behulpzame kind uit je handen glippen.

Wil jij dit nu echt anders? Ben jij toe aan echte verandering? Ik ga je daarbij helpen.

Ik laat je kind weer helemaal stralen, met al zijn talenten!

 

Praktisch

De training is geschikt voor kinderen van 7 tot 13 jaar en omvat indiviudele 8 sessies van 1 uur. Er wordt gebruik gemaakt van een uitgebreid werkboek.

Tarief: 60 euro per sessie inclusief werkboek en materiaal


Maak je graag een afspraak?

Dit kan door te mailen naar lauraleysen.psy@gmail.com of op het nummer 0470/764574.