LESS STRESS

Dit werkjaar (2022-2023) kozen we met onze praktijk voor het thema ‘LESS STRESS’. Aangezien we erg veel klachten, horend bij autisme/AD(H)D/HSP enorm zien toenemen bij stress leek het ons vanzelfsprekend om dit onderwerp te kiezen.

AANBOD

 

Aromatherapie

Aromatherapie en essentiële oliën - meer dan geur alleen

Wat? Tijdens een sessie aromatherapie ontdek jij welke invloed (de geuren van) etherische olie op jou (en jouw kinderen) kunnen uitoefenen. Tijdens een sessie wordt telkens op maat gewerkt en kan gekeken worden op welke manier je deze oliën in je leven kan integreren. Indien gewenst kan deze sessie worden aangevuld met een lichaamsmassage. 

Wie? Elke Dieltjens ontdekte enkele jaren geleden zelf het heilzame effect van etherische oliën op het gedrag van haar kinderen met ASS. Ze besloot zich verder te verdiepen in deze materie en voltooide haar opleiding aromatherapie. 

Sessie boeken? info@atlass.be 

***

Reiki

Wat? Reiki is een Japanse lichaamsgerichte methode, dat lichaam en gedachten  helpt om even helemaal tot rust te komen. Bij reiki worden de handen op het lichaam geplaatst, maar bij mensen met een overgevoelige tastzin is dit niet per se nodig. Reiki helpt jou even om helemaal tot rust te komen. 

Wie? Esmeralda Fredericks-Devos

Sessie boeken? info@atlass.be

***

Massage

What To Expect From Craniosacral Therapy In Denver

Wat? Deze Ayurvedische massage geeft druk in de diepere lagen van de huid en is ideaal voor personen met een ondergevoelige proprioceptie. Ook personen met overgevoelige tastzin gaan deze massage als ontspannend ervaren. Lichaamsdelen die aan bod kunnen komen: rug, nek, gelaat, buik, armen, benen, voeten en handen. Ben je extra kriebelig aan de benen, voeten of…? Dan kan hier uiteraard steeds rekening mee gehouden worden. 

Wie? Maïté Van Den Bossche vindt de combinatie (auti)coaching/lichaamsgericht voor veel cliënten erg heilzaam. Om die reden behaalde ze in 2022 haar diploma ‘Ayurvedisch masseur’. 

Sessie boeken? info@atlass.be

***

Bodywork

Craniosacral-Therapy Session - Natural Healing Bodywork, LLC | Groupon

Wat? Bodywork of lichaamsgerichte therapie die craniotechnieken, massage, ademhaling en oefeningen combineert is een fijne, eenvoudige manier om direct te werken aan bepaalde klachten. Tijdens deze therapie heb je geen woorden nodig en worden emotionele blokkades opgespoord en verlicht. 

Wie? Els De Laet is kinesiste van opleiding en combineert haar huidige job met haar job als relaxatietherapeute bij Atlass. 

Sessie boeken? info@atlass.be

***

Qi gong

Qigong-ademhaling

Wat? Een qi gong-sessie bestaat uit oefeningen waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt, en deze bewegingen enige malen herhaalt, alvorens men naar een volgende beweging overstapt. Een Qigong-oefening kan ook statisch zijn, waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden. Verder wordt de nadruk gelegd op ademhalingsoefeningen. Deze sessies reiken je oefeningen aan om ook thuis helemaal mee tot rust te kunnen komen. Deze qi gong wordt in groep gegeven (kijk hier: https://atlass.be/trainingen/om te weten te komen wanneer deze sessies plaatsvinden).

Wie? Kinesiste Els De Laet

Inschrijven? Voorlopig nog geen nieuwe data gekend

***

Yoga nidra

Is dit de nieuwste hype op het gebied van yoga?

Wat? Yoga nidra betekent letterlijk ‘yoga slaap’ In tegenstelling tot bij andere vormen van yoga, doe je bij yoga nidra geen zittende en/of staande houdingen. Je ligt zo stil mogelijk op je mat in savassana, de eindhouding van (bijna) elke yogales, eventueel met een deken over je heen. Tijdens een yoga nidra sessie leidt een stem je door de verschillende fases van de oefening heen. Een beetje te vergelijken met een begeleide meditatie. Deze sessies gaan telkens door in groep (zie: https://atlass.be/trainingen/)

Wie? Esmeralda Frederiks-Devos, Yoga nidra teacher

Sessie boeken? Voorlopig zijn er nog geen nieuwe sessies bekend.

***

Mindfulness kids/kleuters

Wat? Heerlijk tot rust komen, in je eigen kracht leren staan, leren omgaan met (sensorische) prikkels en dit aan de hand van fijne speelse technieken, die gebaseerd zijn op mindfulness, yoga en meditatie. Telkens volgens een wederkerende structuur en een nieuw leuk thema. Er worden telkens twee groepen georganiseerd zowel voor lagere schoolkinderen als voor kleuters.

Wie? Eva Van Poucke, opleiding kindermeditatie/mindfulness

Inschrijven? 

LAGERE SCHOOL https://atlass.be/webshop/#!/products/mindfulness-kids–0x28-lagere-school-0x29—-september

KLEUTERS https://atlass.be/webshop/#!/products/mindfulness-kleuters—september

***

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.