Diagnostiek

DIAGNOSTIEK


Diagnostisch onderzoek kan opgestart worden bij een vermoeden van ASS en/of ADHD bij zowel kinderen als volwassenen.. Bij aanmelding zal een autismecoach, ADHD-coach of psychologisch medewerker tijdens een intakegesprek nagaan of er sprake kan zijn van een vermoeden van ASS en/of AHDH.

Zij zal u ook verder informeren over hoe het diagnostisch traject zal verlopen en wanneer het zou kunnen starten.

Gedurende het psychodiagnostisch onderzoek zal multidiciplinair gewerkt worden, dit wil zeggen dat traject uitgevoerd wordt door verschillende mensen uit het team (autismecoach, ADHD-coach, psychologisch consulent, orthopedagoog en logopedist).
Daarnaast kunnen partners en familieleden betrokken worden om zo alle puzzelstukken bij mekaar te kunnen leggen.Hoe verloopt het onderzoek?

Het onderzoek kan volgende aspecten omvatten:

- Een psychologisch luik dat bestaat uit:

  • Vragenlijsten 
  • IQ-test
  • Observaties 
  • Gesprekken
  • Testonderzoek 

- Medisch-psychiatrisch onderzoek waarvoor wij samenwerken met het AZ Sint-Maarten te Mechelen. 
- Een uitgebreid adviesgesprek


Aangezien we telkens op maat werken, kijken we erg gericht naar de noden die er zijn.


De resultaten van het onderzoek worden met u besproken tijdens een eind-/adviesbespreking met de psychologisch medewerker en autismecoach. U ontvangt eveneens een uitgebreid schriftelijk verslag met daarin ook een handelingsplan. Ongeveer 10 weken na de eind-/adviesbespreking contacteren wij u opnieuw om eventuele vragen en bemerkingen te bespreken of het handelingsplan aan te passen.


Voor het volledige diagnostisch onderzoek dient u ongeveer 12-13 contacturen te rekenen. Aangezien wij werken op maat, kan hiervan afgeweken worden.


Nabehandeling


Ook na het doorlopen van het diagnostisch onderzoek helpen we u graag verder. We bekijken samen met u welke verdere stappen nodig zijn en geven u daarbij alvast een duwtje in de rug door ons informatiepakket te overhandigen. Tien weken na het adviserend gesprek nemen we opnieuw contact met u op om eventuele vragen of opmerkingen te bespreken.

 

Aanmelding


Aanmelden kan door te mailen naar info@atlass.be. Wij nemen vervolgens spoedig contact met u op. Momenteel werken wij nog niet met een wachtlijst, waardoor we u snel kunnen verder helpen. 


Kostprijs


Deze is afhankelijk van de hoeveelheid onderzoeken en aantal contacturen. Meer duidelijkheid krijgt u hierover tijdens het intake gesprek. 


Troeven


- Snelle werking door de afwezigheid van een wachtlijst

- Goede samenwerking/communicatie binnen het team

- Alle onderzoeken gebeuren in onze praktijk.