Soms raadt de school van je kind het aan, maar het kan ook dat jij als ouder al lang een gevoel hebt dat er meer aan de hand is. Het is ook best mogelijk dat je kind zich op school voorbeeldig gedraagt, maar dan thuiskomt en als een ware atoombom helemaal ontploft.
Wat de aanleiding ook is, bij Atlass volstaat een vermoeden van ASS en/of ADHD om een diagnostisch onderzoek op te starten voor je (jonge) kind. Tijdens een intakegesprek luisteren we aandachtig naar je verhaal en bekijken we of het opstarten van een diagnostisch traject aangewezen is.
Elk traject wordt op maat samengesteld, afhankelijk van eventuele testen die in het verleden reeds werden afgenomen. Bovendien gebeurt psychodiagnostiek bij voorkeur op multidisciplinaire wijze. Binnen het team kunnen testresultaten en observaties dan besproken worden, om zo alle puzzelstukjes in elkaar te laten vallen.
Onderzoeken verlopen voor kinderen telkens op een leuke/speelse manier. Bij tieners zullen de tests voornamelijk bestaan uit gesprekken, testen en het invullen van vragenlijsten.
Een diagnostisch traject kan volgende zaken omvatten:
Na het onderzoekstraject ontvang je een uitgebreid verslag en verwijzen we door naar een kinderpsychiater, die de diagnose officieel kan stellen. Hiervoor werken wij voornamelijk samen met Dr. Haike Devlieger. Uiteraard kunnen we ook naar je eigen kinderpsychiater terugkoppelen of het verslag bezorgen aan een andere door jou gekozen psychiater.