Diagnostisch onderzoek

Diagnostisch onderzoek

Je bent nooit te oud om
jezelf te leren kennen.

Waarom zouden we ons nu nog laten testen, horen we wel eens van mensen die zich al hun hele leven (een beetje) anders hebben gevoeld. Wat heeft het nu nog voor nut? Heel veel, zo blijkt. Want vaak snap je na een diagnose pas echt wie je bent, waarom je doet wat je doet en waarom je reageert op een bepaalde manier.


Die kennis kan vervolgens een positieve weerslag hebben op alle domeinen van je leven: je gezin, je werk, je familie en vrienden, je hobby's ... Bovendien helpt een diagnose ook om minder aangename kantjes van jezelf te aanvaarden. Je beseft dat het geen zin heeft je steeds voor de kop te slaan, omdat je er simpelweg niks aan kan doen. In onze praktijk zien wij geregeld mensen die op hun pakweg 40ste pas echt kunnen zijn wie ze zijn!

Heb je een vermoeden van ASS en/of AD(H)D, dan kan je een diagnostisch onderzoek aanvragen. Tijdens een intakegesprek luisteren we aandachtig naar je verhaal en bekijken we of het opstarten van een diagnostisch traject voor jou aangewezen is.


Elk traject wordt op maat samengesteld, afhankelijk van eventuele testen die in het verleden reeds werden afgenomen. Bovendien gebeurt psychodiagnostiek bij voorkeur op multidisciplinaire wijze. Binnen het team kunnen testresultaten en observaties dan besproken worden, om zo alle puzzelstukjes in elkaar te laten vallen.


Een diagnostisch traject kan volgende zaken omvatten:


  • Vragenlijsten 
  • IQ-test
  • Interviews
  • Sensorisch profiel 
  • Gesprekken 
  • Testafname
  • Medisch-psychiatrisch onderzoek waarvoor wij samenwerken met een psychiater naar keuze
  • Een uitgebreid adviesgesprek

Na het onderzoekstraject ontvang je een uitgebreid verslag en verwijzen we door naar een psychiater, die de diagnose officieel kan stellen. Hiervoor werken wij voornamelijk samen met Dr. Maria Feyaerts en Dr. Erik Van Doolaeghe. Uiteraard kunnen we ook naar je eigen psychiater terugkoppelen of het verslag bezorgen aan een andere door jou gekozen psychiater.

Meer informatie of een afspraak maken?


KLIK HIER