Zelfzorgcoaching

Zelfzorg-coaching

"Voor jezelf zorgen is vaak gewoon even stilstaan

en voelen wat jij op dat moment nodig hebt,

zonder schuldgevoel."

Zelfzorgcoach Annick

We weten het allemaal wel, en in het vliegtuig wordt het ook elke keer herhaald: "Zet eerst je eigen zuurstofmasker op voor je dat bij een ander doet." En toch blijkt het in het echte leven niet zo evident ... We geven en geven aan iedereen rondom ons, maar vergeten vaak onszelf. En als we dan toch eens aan onszelf denken, dan voelen de meesten van ons zich daar schuldig over.


Hoe vaak hebben we al niet gezegd dat we echt wel wat gezonder gaan eten en meer willen bewegen? Of dat we wat vaker nee willen zeggen, zodat we niet steeds over onze grenzen laten gaan? Wanneer ben je voor het laatst even rustig gaan zitten om gewoon te voelen hoe het met je gaat? En willen we niet allemaal onze tijd beter kunnen indelen, zodat er meer tijd overblijft voor me-time? 

Belangrijk is het besef dat zelfzorg en me-time twee verschillende begrippen zijn! Zelfzorg gaat er eigenlijk gewoon om hoe jij met jezelf omgaat. Wat je tegen jezelf zegt, hoeveel ruimte je van jezelf mag innemen. En in de praktijk gaat het om wel 100 kleine beslissingen doorheen de dag. Stel jezelf simpelweg de vraag: “Wat heb ik nu nodig?” Dat kan gewoon een pauzemomentje zijn met een kop koffie of thee, even rustig een paar keer ademen, gaan slapen zodra de kids in bed liggen of zelfs naar het toilet gaan zonder stoorzenders! Vaak zijn het korte momentjes die ervoor zorgen dat je daarna weer verder kan.


Tijdens zelfzorgcoaching begeleiden we je bij het zoeken naar manieren om je batterijen weer op te laden. We kijken samen naar de vraag: “Wat heb jij nu nodig? Welk klein stapje kan jij nemen om wat meer voor jezelf te zorgen?” We begeleiden je op je pad en ondersteunen je bij mogelijke obstakels. Waar bots jij tegenaan, waarom lukt het je niet om te doen wat je eigenlijk wil doen? En vooral, hoe zorgen we ervoor dat je in de toekomst niet meer over je grenzen laat gaan?


Zelfzorgcoaching is iets voor jou als je bijvoorbeeld wil:


  • Beter omgaan met je tijd, zodat je meer me-time overhoudt
  • Je grenzen durven aangeven
  • Leren zorgen voor jezelf
  • Gezonder wil leven
  • Meer positiviteit ervaren
  • Al langer iets wil, maar het er maar niet van komt

Meer informatie of een afspraak maken?


Klik hier om te mailen naar annick@atlass.be