Brainspotting

Brainspotting

"Brainspotting wordt succesvol toegepast als therapie voor trauma, verslavingen en andere diepgewortelde emotionele problemen."

Brainspotter Els

Brainspotting is een krachtige therapeutische methode die begint waar de meeste klassieke praattherapie├źn eindigen. Je houdt je ogen op een specifiek punt gericht terwijl je naar bilaterale muziek luistert, en je ondergaat een diepgaand verwerkingsproces dat je hersenen zelf op gang brengen. De therapeut begeleidt en co-reguleert het proces.


De Amerikaanse psychotherapeut David Grand ontdekte brainspotting in 2003 tijdens het doen van EMDR-therapie. In Belgi├ź is het nog relatief onbekend, maar wereldwijd zijn er meer dan 13.000 therapeuten opgeleid in 52 landen. 

Brainspotting wordt succesvol toegepast als therapie voor trauma, verslavingen en andere diepgewortelde emotionele problemen. Daarna wordt het ook gebruikt om de prestaties van sporters en artiesten te optimaliseren.


De methode werkt onmiddellijk in op de diepere hersenstructuren en het lichaam zonder dat het nodig is de hele tijd over je problemen te spreken of je ervaringen te analyseren. Het richt zich rechtstreeks op de onderliggende somatische (lichamelijke) en neurofysiologische component van je klacht. Zodra deze geïdentificeerd is, start in het brein automatisch een lichaamseigen helingsproces dat ervoor zorgt dat bepaalde systemen die in onevenwicht zijn geraakt worden bevrijd en geïntegreerd. Zo komt er weer ruimte voor verandering.

Meer informatie of een afspraak maken?


Klik hier om te mailen naar info@atlass.be