Stress- en burn-out coaching

Stress- en burn-out coaching

"There's a crack in everything. That's how the light gets in."

Singer-songwriter Leonard Cohen

Wie heeft er nu geen stress? Wanneer je praat met vrienden, kennissen of collega’s wordt er vaak nonchalant gereageerd op stress. Iedereen heeft het toch druk! Stress is echter iets anders dan spanning of druk. Eigenlijk komt het woordje stress uit de bouw: het is de kracht die wordt uitgeoefend op een voorwerp. Of stress schadelijk is, hangt af van hoeveel belasting iets of iemand aan kan. En ja zelfs heel hard metaal kan scheurtjes krijgen als het te lang of te veel wordt belast. Dat geldt dus ook voor mensen.


Stress was oorspronkelijk een levensreddend hulpmiddel. Weet dat stress er nog steeds voor kan zorgen dat je alert reageert op gevaar. Stress kan je aanmoedigen om nieuwe dingen te leren, meer zelfkennis of zelfinzicht te verwerven. Maar te veel stress en langdurige stress zijn schadelijk.

Heb je last van hoofdpijn, slapeloosheid, rugklachten, nekpijn, spanningen in je lichaam? Krijg je al die informatie die dagelijks op je afkomt maar moeilijk verwerkt? Jouw lichaam reageert op dat moment op een overaanbod aan prikkels. Je verliest energie omdat je tracht stand te houden, terwijl jouw lichaam eigenlijk

rust nodig heeft. Deze signalen negeren kan ernstige gevolgen hebben.


Tijdens de begeleiding helpt Helen jou om terug veerkrachtig in het leven te staan. We werken samen aan herstel op fysiek, sociaal en psychisch vlak.
Meer informatie of een afspraak maken?


Klik hier om te mailen naar info@atlass.be

unsplash