Psychologische begeleiding

Psychologische begeleiding

Therapie is geen kant-en-klare oplossing, het vergt wat inspanning maar kan wel tot duurzame veranderingen leiden.


In onze drukke maatschappij is het soms noodzakelijk om even stil te vallen of een stapje terug te zetten. Gewoon even de tijd nemen om wat dieper te graven en te kijken wat jou belemmert voluit jezelf te zijn en te genieten van het leven. 


Bij Atlass willen we je graag een klankbord bieden, een veilige omgeving waar je in alle vertrouwen ook bijzonder uitdagende onderwerpen kan aankaarten. Waar je gehoord wordt en echt alles mag zeggen.

In een kennismakingsgesprek bekijken we waar je tegenaan loopt en of het zinvol en wenselijk is om therapie op te starten, of je misschien toch eerder nood hebt aan iets anders. De therapie richt zich in eerste instantie op de hulpvraag die je tijdens dat eerste gesprek hebt verwoord, maar mogelijk komen er tijdens je traject nog andere obstakels aan de oppervlakte waarvan je het bestaan niet afwist. Daardoor kan het therapeutisch proces anders verlopen dan voor het probleem waarmee je aanvankelijk naar ons toe kwam.


Doordat iedereen uniek is en een ander tempo heeft, is het moeilijk om op voorhand de duur van je traject te bepalen. Therapie is namelijk geen quick fix, het vraagt wel wat inspanning, maar daar staat tegenover dat het wel tot duurzame veranderingen kan leiden. We kunnen je dus helaas geen kant-en-klare oplossing bieden, maar beloven wel dat we samen met jou op pad gaan naar meer zelfkennis en verlichting. 


Psychologische begeleiding is onder andere aangewezen bij:


  • Depressieve klachten
  • Slecht in het vel zitten
  • Problemen op vlak van sociaal-emotioneel welbevinden
  • Onduidelijke problemen met ernstige gevolgen

Reik gerust naar ons uit als je het even allemaal niet meer weet, wij zijn er voor je!Vul hier ons contactformulier in